יותר ויותר בני אדם בדרך כלל עם ההבשלה ובגרות פנימית (בין שנות ה30 ל 40 פלוס) חשים אי נוחות ועייפות עקב אכילת דברי בצק מחיטה ושעורה.
בגיל צעיר במיוחד, קמחים מלאים מחיטה ושעורה יכולים לתמוך בילדים ובנוער למען יצירת תחושת אחדות ושייכות עדי יעצבו את עצמם באופן מובהק ומוגדר. קמחים מלאים עשויים לתרום לתחושת שובע וסיפוק לבני אדם שחיים את עצמם באופן אינדיבידואלי ללא סימביוזה עם המציאות והתערבבות עם בני אדם אחרים. מדובר באלה שאינם מחזרים אחרי אהבה (ותוך כדי כך מחמצנים את עצמם) אינם חיים בכעס חמיצות והחמצה פנימיים, אינם משחזרים/ממחזרים תפיסות אמונות ודעות. אלו בני אדם שנכונים בכל עת לשנות נקודות מבט מעצם התפתחות מודעות ותודעה.
איך ניתן לדעת אם אני רגיש לדברי בצק, חיטה, שעורה, גלוטן?
הבטן מודיעה בשפתה אם נוח לה או לא.
לא מתאים ל: מחלות במערכת הנשימה הוושט (באמצעות צרבת) בקעים למיניהם, תת פעילות בלוטת התריס, פטריות במערך התקפי חוזר, פריחות בעור, פסוריאזיס, תסיסה רגשית, נטייה לסוכרת, כבד שומני, טריגליצרידים גבוהים ויותר מכל עייפות ותשישות ואף חוסר ריכוז אחרי אכילת לחם. נטייה להרדמות מודיעה שאין בתאים מספיק חמצן ועוד ועוד.
אגב, ערכי הטריגליצרידים בדם אמורים להיות לא מעל 60-70, שלא כפי שמגדירים ברוב המעבדות רמה של 150. טריגליצרידים הן מולקולות שומניות ריקות שברמה גבוהה, כאמור מעל 70 מעיקות על מחזור הדם. (נפח מולקולת הטריגליצריד הוא גבוה במיוחד)
יותר ויותר נשמות על מנת להבטיח מסע פעימה מוצלח (פעימת חיים – מלידה עד מות הגוף הפיזי) מודיעות באמצעות סימפטומים פיזיים שאינן חפצות בהלחמה למציאות.
בעידן הדלי הנשמות מבקשות לסיים תיקונים קרמתיים ולסיים את עידן ההתחייבויות הקרמתיות. לכן מתרבים הילדים שמכריזים על "צליאק", אי סבילות למוצרי חיטה, שעורה, חוסר יכולת לעכל את חלבון הגליאדין. מדובר בנשמות ותיקות/עתיקות ('ילד' – רק בגיל הכרונולוגי) שמבקשות כבר בגיל צעיר לצעוד בדרך עצמאית ואינדיבידואלית על מנת לממש חזון בדרך כלל שמקדים את המסה הקולקטיבית. ילדים אלו מבקשים מלכתחילה להבטיח לעצמם ללדת את רעיונותיהם ללא הפרעה.
הורים רבים מרחמים על ילדיהם ובכך מחלישים את הבחירה הנשמתית.
יש לעודד ואף 'למחוא כפיים' להכרזות ברורות מהסוג הזה. אכילת אורזים, קינואה, כוסמת ודוחן תומכת בהבעה ייחודית – כל גרגר הוא פרסונה שיוצר קשר (תקשורת) עם גרגרים אחרים.
יש אפשרויות רבות להשתמש בקמחים דוגמת קמח אורז, קמח שקדים, קמח כוסמת, קמח עדשים כתומות, קמח קינואה וקמח תפוחי אדמה.
(קמח תפוחי אדמה לא לבעיות נשימה ועור.)
לעומת זאת קמח התירס פחות רצוי ולעתים גורם להפרעות שונות שקשה לזהותן בנפרד. קמח התירס מכיל את החלבון זאין שדל באופן בולט בחומצת אמינו ליזין שחשובה למערכת החיסון וחומצת אמינו טריפטופן שתומכת במצב רוח מאוזן והיבטים נפשיים נינוחים. קמח התירס בדרכלל דל בניאצין, ויטמין B3 .
אינטראציה בין ניאצין לטריפטופן חיונית בתהליכי הנשימה התאית (במערך האנזים ניקוטינאמיד – אדנין – דינו נוקלאוטיד, NAD) תוכן חיוני בעבור תיפקוד מוח תקין.
למי שרוצה להתעמק:
חומצת אמינו טריפטופן היא חומצה פעימתית שפועלת במערך שלם 360 מעלות, D (ימני) ו L (שמאלי). חומצה אמינית פעימתית מתקיימת בהווה עכשווי, נקשרת אל נשימה מעגלית.
לפעילותה קשר ישיר אל כל סוגי התנועות הרגשיות/מחשבתיות לצד חומצת האמינו (הדחוסה יותר) פניל אלנין.
טריפטופן נקשרת אל כל התאים הפעימתיים במוח, קרי תאי הגליה. כאמור הימצאותה בחומר אינה מייצגת את נוכחותה בהיבטים אנרגטיים כגל ולא רק כחלקיק.
מטריפטופן נוצר הסרטונין נוירוהורמון הנקשר לספוק ושמחה.
במוח, פועלת הטריפטופן על איחוד באמצעות הורמון המלטונין.
בגוף הפיזי פועלת על איחוד באמצעות הורמון האדרנלין.
תנועת הפניל אלנין לעומתה היא מייחוד/אינדיבידואל אל איחוד/קולקטיב.
שתי חומצות האמינו הללו חשובות ביותר משום פעילותן במעגל מלא, חומר ועל חומר.
ניתן להרחיב דעת באמצעות כתבתו של העיתונאי /מתקשר שחר בן פורת.
לחצו כאן למעבר לכתבה | יוני 2016 במוסף – ללא גלוטן של דה מרקר.
נכתב ב- 1/6/16
Comments